Home AutoCad AUTOCAD Interview questions – PART 1

AUTOCAD Interview questions – PART 1

1356
7
hello friends , today i am going to tell you some frequently asked question from AutoCad interview.
commanly these questions are asked many times .
SO these are the questions below:-
Q 1: What is Drawing?
Ans: Representation of any object on paper by pen or pencil.
Q 2: What is technical drawing?
Ans: A precise and detailed drawing of an object, as employed in architecture or engineering.
Q 3: what is third angle projection?
Ans: Third Angle projection is a method of orthographic projection which is a technique in portraying a 3D design using a series of 2D views. An alternative method to Third Angle Projection is First Angle Projection. … 3rd Angle project is where the 3D object is seen to be in the 3rd quadrant.
Q 4: What is the difference between first angle and third angle projection?
Ans: This means that the Vertical Plane is behind the object and the Horizontal Plane is underneath the object. In Third Angle Projection the Object is placed in the Third Quadrant. … These changes in the position of the views are the only difference between projection methods.
Q 5: What is isometric drawing?
Ans: A representation of a 3D solid on a 2D surface is called a projection. Isometric projection uses vertical lines and lines drawn at 30° to horizontal. A 30° set square is used to ensure accuracy. This makes it easy to draw the projection to scale from a plan view.
Q 6: What is CAD?
Ans: CAD is a application software. Which means COMPUTER AIDED DESIGN.
Q 7: AutoCad was first released in the year?
Ans: 1982.
Q 8: How many units are available in AutoCad?
Ans: There are 5 units in AutoCad :-
  1. Architecture
  2. Decimal
  3.  Engineering
  4. Fractional
  5. Scientific.

 

Q 9: How many work spaces in AutoCad?

Ans: There are 4 work spaces in AutoCAd:-

  1. Drafting & Annotation
  2. 3D basic
  3. 3D modeling
  4. AutoCAd classic

 

Q 10: How many grip points does a circle have?

Ans: There are 5 grip point in a circle.

 

Q 11: What is the default size of an AutoCad graphics window?

Ans: 12”×9”

 

Q 12: Angle between the three principal axis of an isometric drawing is?

Ans: 120 degree.

 

Q 13: In AutoCAd graphics window, menu bar is located?

Ans: Menu bar is located below the title bar.

 

Q 14: Which command creates a new object parallel to the original object?

Ans: Offset command.

 

Q 15: What is the meaning of UCS in AutoCad?

Ans: User coordinate system.

 

 

PART-2 WILL BE AVAILABLE IN THE NEXT SESSION

 

 

 

7 COMMENTS

  1. Thanks a lot for sharing this with all folks you actually recognise what you are speaking about!
    Bookmarked. Please additionally discuss with my site =).
    We may have a link exchange arrangement between us

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − 3 =